S24 - gotowa spółka z o.o. w 24 godziny

Oferujemy pomoc zarówno w rejestracji, jak również zakupie 100% udziałów w gotowej spółce z o.o.

Jeżeli zależy Ci na czasie, proponujemy zakup spółki z o.o.. Zalety takiego rozwiązania:

Nasze spółki nie prowadziły nigdy działalności, zostały zarejestrowane wyłącznie w celu sprzedaży.

Działalność można rozpocząć natychmiast, ponieważ zakup spółki upraszcza wiele czynności:

- brak konieczności wizyty u prawnika,
- brak konieczności wizyty u notariusza,
- brak oczekiwania na decyzję sądu o wpisie do KRS, co może trwać do kilku tygodni,
- numer NIP jest już nadany (oszczędzamy od 2 do 4 tygodni),
- numer REGON jest już nadany (oszczędzamy co najmniej tydzień),
- spółka jest już zgłoszona do VAT w Urzędzie Skarbowym (co najmniej tydzień),

co w normalnej procedurze wiąże się ze stratą czasu, pieniędzy i nerwów przy wypełnianie kilkunastu różnych wzorów dokumentów.


Jeżeli nie zależy Ci aż tak bardzo na czasie, oferujemy również pomoc w rejestracji nowej spółki z o.o. Jest to rozwiązanie tańsze, natomiast na komplet dokumentów rejestrowych zwykle czeka się nieco dłużej.

Nasza pomoc obejmuje konsultacje oraz przygotowanie pełnej dokumentacji niezbędej do przeprowadzenia całego procesu rejestracji, krok po kroku.

Spółka z o.o. dla cudzoziemców w Polsce

Aktualnie do Polski przyjeżdża coraz więcej obcokrajowców, niektórzy chcą się tylko osiedlić, a inni myślą o założeniu własnej firmy na terenie naszego kraju. Jednym z najprostszych sposobów na rozpoczęcie działalności gospodarczej jest spółka z o.o. dla cudzoziemców w Polsce - praktycznie każdy cudzoziemiec może prowadzić działalność za jej pośrednictwem.

Spółka z o.o. dla cudzoziemców w Polsce jest zakładana praktycznie na tych samych zasadach jakie obowiązują obywatela Polski. Firmę można założyć w dwojaki sposób - drogą tradycyjną, czyli umowa zostaje zawarta przed notariuszem, a następnie konieczne jest złożenie do sądu rejestrowego właściwych wniosków wraz załącznikami lub w sposób elektroniczny przy pomocy systemu S24, w którym składanie wniosku opiera się na konkretnym formularzu i trwa zaledwie kilkanaście minut, dodatkowym uatrakcyjnieniem tej metody dla obcokrajowca może być fakt, że aby założyć działalność w ten sposób wcale nie trzeba się znajdować na terenie RP. Obecnie, aby skorzystać z systemu S24 nie trzeba posiadać numeru PESEL - co jest dodatkową zaletą tej opcji.

Trzeba zaznaczyć, że otwarta działalność gospodarcza nie jest podstawą do stałego pobytu cudzoziemca na terenie Polski, może się on jedynie starać o zezwolenie na pobyt czasowy w celu prowadzenia działalności gospodarczej.